Ny eier
01.10.2014
Vi har gleden av å informere at Imenco Bauer Hydraulics AS har overtatt samtlige aktiviteter i Bauer Hydraulica AS og Bauer Hydraulic Motors AS med virkning fra 1.oktober 2014.

Bauer Hydraulcs /Bauer Hydraulic Motors utvikler, produserer og selger hydrauliske sylindere og motorer i alle størrelser. De senere år mest de store og avanserte størrelsene av sylindere, mens motorer er i "alle" størrelser. Alle sylinderene og større motorer blir produsert på Karmøy, mens de mindre motorene blir produsert i leide lokaler i Ningbo i Kina. Selskapene har ca 50 ansatte i Norge og 15-20 i Kina. Selakapene driver også spesialisert maskinering og service og vedlikehold på hydrauliske systemer både i eget verksted og mobilt der kunden har behov.

Imenco er en gruppe av hel- og deleide selskaper som ble stiftet i 1979 med en samlet omsetning på ca MNOK 300. Gruppens virksomhet er for det meste relatert til undervanns- og maritim sektor med sterk vekt på standard og tilpassede løsninger. Med en ingeniørandel på ca 40% er en av selskapets styrker å utvikle produkter og systemer for markedet gruppen opererer i. Imenco har sitt hovedkontor i Haugesund, med produksjonslokaler i Grinde, Tysvær samt ingeniør og salgskontor i Bergen og Singapore, salgskontorer i Stavanger, Aberdeen, Houston og Layfayette.

Eier av Imenco og CEO i Imenco Bauer Hydraulics AS, Geir Egil Østebøvik sier at overtagelsen av Bauer-aktivitetene er del av en strategisk satsing på videreutvikling av Imenco gruppen. "Vi har tidligere vært sterke på mekaniske og elektroniske løsninger, men har manglet bredde innen hydrauliske løsninger. Med Bauer har vi utvidet spekteret vårt, og det er en klar målsetning å videreutvikle produkter og tjenester innen maritim og undervannssektor for å kunne tilby våre kunder smarte løsninger.

I Bauer fant vi den historie og kompetanse vi har vært på utkikk etter - 95 års drift med utvikling, produksjon og leveranse av hydrauliske løsninger av høy kvalitet. Videre er det spennende å se hvordan vi kan videreutvikle gruppen og selskapet med baser i ovenstående land samt en betydelig kapasitet i Ningbo, Kina, som følger med investeringen av Bauer."